Historie

Lotuskring Atria werd op 15 augustus 1994 opgericht door Ali Roggeveen-Mulder, Lia Hommering-de Vos en Hans Hommering tijdens een “oprichtingsvergadering” bij Ali thuis in Capelle aan den IJssel. Aanleiding voor deze oprichting was hun afsplitsing van een andere kring in het voorjaar van 1994.

Op 23 mei 2007 werd de kring notarieel opgericht.

De naam van de vereniging heeft betrekking op de ontwikkeling van het hart bij een foetus. Het hart vormt zich vanuit een bloedvat, naar boezems (Atria) en kamers. Dit stadium symboliseert voor ons de eenheid tussen onze gediplomeerde leden en leden / cursisten die de lotusopleiding volgen.

Vanaf het begin is de vereniging gevestigd in de Gemeente Zuidplas. Eerst 13 jaar in de Brandweerkazerne van Zevenhuizen, toen 12 jaar in het Rode Kruisgebouw te Moerkapelle en tegenwoordig in het gebouw van Vogelvereniging Zang en Kleur te Zevenhuizen.

Bij de start van het seizoen 1994-1995 bestond de vereniging uit de volgende leden: Ali Roggeveen en Lia Hommering, beide lotusinstructeur, en Hans Hommering. Zij vormden het eerste bestuur. Verder sloten zich aan Joop Treffers en Gerard Massar en als gastleden Jan en Nettie Wessels, die de kring in deze beginperiode aan het vereiste quotum van 6 leden hielpen. Ook een opleidingsgroep van 6 personen die op het moment van afsplitsing door Ali en Lia werden opgeleid, maakten meteen deel uit van de vereniging. Op 19 november 1994 slaagden hier al de eerste twee leden van en in april en november 1995 de rest.

In november 2007 slaagde Hans Hommering voor de opleiding Lotusinstructeur en hij bleef tot in 2019 aan de kring verbonden als voorzitter en instructeur. In oktober 2009 werd het opleidingsteam versterkt door het slagen van Yolanda Ruijs tot instructeur.

Atria heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een enthousiaste en hechte groep LOTUS-slachtoffers die grotendeels binnen de eigen gelederen zijn opgeleid in een van de, inmiddels 7, opleidingen.

Ali Roggeveen-Mulder
Lia Hommering-de Vos
Hans Hommering