IN MEMORIAM: CORRIE KOOLMEES

 

 

Op 1 December 2022 moesten wij afscheid nemen van ons bestuurslid Corrie Koolmees. 

Onderstaand een kort memoriam vanuit onze LOTUS-kring.

Tijdens de kringavond bij Lotuskring Atria mochten wij op 3 november 2022 aan Corrie de 25-jaar LOTUS speld van Lotus Nederland uitreiken. Met het voortraject van haar opleiding erbij is Corrie op dat moment zo’n kleine 28 jaar lid van onze vereniging waarvan het laatste jaar als bestuurslid. 

Helaas is aan haar lidmaatschap slechts enkele weken erna een einde gekomen door haar onverwachte overlijden.

Ook wij hebben Corrie leren kennen als: vrolijk, positief, altijd in voor gezelligheid, gemakkelijk in de omgang, nooit te beroerd om iets te organiseren, betrokken. Kortom: als een fijne lotus-collega en gewoon een heerlijk mens om te kennen.

Binnen onze vereniging heeft Corrie in al die jaren dat ze lid is geweest meegeholpen met / de organisatie op zich genomen van een groot aantal “afsluitingsavonden” waaronder: playback, een complete musical over LOTUS, moordspel, jubileumfeesten enzovoort

Ooit is er tegen haar gezegd dat ze het niet zo van haar grime-kwaliteiten moest hebben maar dat dit dubbel en dwars gecompenseerd werd door haar acteer-kwaliteiten.

Zoals die keer dat ze als slachtoffer meedeed aan een ontruiming van de 2e Kamer en ze de opdracht had om bij het ontruimen van de publieke tribune, waar zij zat, te struikelen op de trap en een botbreuk uit te beelden waardoor de BHV in actie moest komen om haar van die plaats weg te halen.Toen zij op de brancard naar buiten werd gesjouwd en het inmiddels bij de Kamerleden duidelijk was dat het hier : slechts een oefening” betrof, kwam 1 van hen naar haar toe en zei: Goh mevrouw, wat vervelend voor u. Het is een oefening en nou breekt u uw been! Waarop Corrie met snik in haar stem dit beaamde. Hilarisch.

Als er in de Lotuswereld een “Purple Heart” bestond, zou Corrie hem dubbel en dwars verdiend hebben.

Lieve Corrie, Je stoel op onze avonden blijft leeg maar wij denken terug aan jou: aan je lach, aan je vrolijkheid, je positiviteit, aan je interesse voor alles en iedereen.

We zullen je missen, maar nooit vergeten. Vaarwel.

Leden en Bestuur Lotuskring Atria