Main Menu

Home

Simulatieslachtoffer 

 

Het doel van de opleiding is het op medisch en didactisch verantwoorde wijze grimeren en acteren van de verschijnselen van stoornissen en letsels ten behoeve van het onderwijs in de eerste hulp.  

De opleiding voor het certificaat simulatieslachtoffer wordt verzorgd door een lotusstudiegroep. Deze valt onder de verantwoordelijkheid van een lotuskring.De opleiding duurt ongeveer een jaar. Aan het eind van de opleiding wordt de competentie van de kandidaten beoordeeld tijdens een examen.
Als het examen met goed gevolg wordt afgelegd krijg je het certificaat simulatieslachtoffer. Je wordt dan toegelaten tot de opleiding voor het diploma lotus.

De opleiding wordt gegeven door een instructeur lotus en een medisch docent. Cursisten die in het bezit zijn van het certificaat jeugdlotus, kunnen een aangepast programma volgen en hoeven maar een beperkt gedeelte van het examen af te leggen.Tot de opleiding simulatieslachtoffer worden diegene toegelaten die in het bezit zijn van een geldig diploma Eerste Hulp.

 

CURSUSINHOUD:

 

* kennis verwerven over grimematerialen.
* het goed gebruiken van namaakweefsel.
* verschijnselen van een aantal stoornissen en letsel grimeren en acteren


voorbeelden van stoornissen en letsels:


* snij- steek-, lap- en scheurwonden
* schaafwonden
* neusbloedingen
* botbreuken
* verbrandingen
* ernstige bloedingen
* bewusteloosheid
* shock, flauwte, warmte- en koude letsels

 

Het examen wordt afgenomen door een instructeur lotus en een medisch docent die niet bij de opleiding zijn betrokken. Het examen wordt door het opleidingsinstituut zelf geregeld met examinatoren die door Het Oranje Kruis erkend zijn. 

 

VERLENGING:

 

De geldigheid van het certificaat is twee jaar en kan éénmalig met 2 jaar worden verlengd als men aan de instructeur lotus heeft aangetoond nog competent te zijn. 

Met het certificaat simulatieslachtoffer is men inzetbaar bij opleidingen voor het diploma Eerste Hulp.