Main Menu

Home

De Lotusopleiding

De afkorting L.O.T.U.S.staat voor Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding Slachtoffers.

De opleiding wordt gecontroleerd en geëxamineerd door de bond voor Reddingswezen en EHBO "Het Oranje Kruis" waaronder ook alle ehbo-opleidingen vallen. Om tot de opleiding voor lotusslachtoffer te worden toegelaten dient men in bezit te zijn van een geldig ehbo-eenheidsdiploma van het Oranje Kruis en hiervoor ook de bijscholing te blijven volgen cq competent te blijven.

Een opleiding bestaat uit ongeveer 40 lessen van 2 uur welke gegeven worden in een periode van 2-2½ jaar.

In de cursus leert u hoe u diverse letsels zoals o.a. snijwonden, lapwonden, fracturen e.d. moet grimeren, acteren en ensceneren. Verder leert u bewusteloosheid en shock uitbeelden en ensceneren.

Een volledige opleiding kost circa € 400,-- maar dit bedrag betaald u in termijnen tijdens de cursus.

De kosten zijn als volgt samengesteld: 2 - 3 seizoenen contributie lotusgroep (€ 100,00 per jaar) grimespullen en examenkosten. (tarief Oranje Kruis) Vaak worden de kosten (gedeeltelijk) vergoed door uw ehbo-vereniging.

Hierbij komen nog enkele door uzelf aan te schaffen materialen zoals enkele penseeltjes, nagelvijltje, vaseline en een koffertje voor uw grimespullen.

Wanneer een kandidaat slaagt voor het lotusexamen, ontvangt hij de lotusaantekening bij het eenheidsdiploma ehbo. Beide moet u geldig houden door het volgen van bijscholingslessen of het afleggen van competentietoetsen.

Voor de ehbo-vervolglessen moet u aangesloten blijven bij een e.h.b.o.- vereniging of competentie aantonen bij een ander erkend opleidingsinstituut.

De contributie voor de gediplomeerde (kring) leden bedraagt momenteel € 52.50 per kalenderjaar.

De cursus wordt gegeven op de woensdagavonden van 20 tot 22 uur in het Rode Kruisgebouw te Moerkapelle. (gemeente Zuidplas)

NB - Om de opleiding tot lotus te kunnen volgen, mag u geen lichamelijke beperkingen hebben. U moet alle letsels in de opleiding kunnen grimeren, acteren danwel ensceneren.

Wanneer u interesse heeft in het volgen van een lotusopleiding, neem dan contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-25441930 (Lia Hommering, instructeur)